Materniteit UZ Brussel start mindfulness-training

Vanaf zaterdag 25 januari 2020 kunnen zwangere vrouwen een mindfulness-training volgen in het UZ Brussel om hun stress en eventuele angsten te leren loslaten. Op die manier kunnen ze meer genieten van de mooie momenten en beter omgaan met moeilijke ervaringen tijdens hun zwangerschap. De zes groepssessies vinden telkens plaats op zaterdag van 10 tot 13 uur.

Streven naar een stressvrije zwangerschap

Via het aanleren van meditatie, lichte yoga en ontspanningsoefeningen wordt er gestreefd naar een stressvrije zwangerschap. Gedurende zes groepssessies leren de toekomstige mama’s omgaan met hun emoties en bewust te zijn van de veranderingen die zich in hun lichaam voordoen. Ze krijgen ook informatie over het verloop van de bevalling en het omgaan met pijn. Tijdens de sessies ervaren ze aan den lijve hoe mindfulness pijnbeleving kan verzachten. Zo kan de zwangere vrouw samen met haar partner (of vertrouwenspersoon) volop genieten van de mooie momenten van een zwangerschap.

Een wetenschappelijk onderbouwd programma

De mindfulness-training is gebaseerd op het Mindfulness-Based Stress Reductie programma waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat deze methode een positief effect heeft op o.a. stress, angst, negatieve stemming en pijn.

Het programma wordt voor het eerst aangeboden door de dienst verloskunde en prenatale geneeskunde. Ineke Van Mulders is gecertificeerd mindfulness-trainer en psychologe in het UZ Brussel. Zij begeleidt de zwangere vrouwen of koppels tijdens de groepssessies.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze mindfulness-training kan u hier terecht: Moeder-Kindzorg van het UZ Brussel De plaatsen zijn beperkt, inschrijvng vooraf is verplicht.

Photo by Suhyeon Choi on Unsplash

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *