Ontspannen zwanger dankzij Mindfulness

Zwangere vrouwen kampen soms met stress en zelfs angsten. Dat werpt een schaduw over een periode, die eigenlijk in het teken van genieten zou moeten staan. Daarom biedt UZ Brussel sinds begin dit jaar mindfulness-trainingen aan. Zo kunnen de toekomstige moeders beter omgaan met de minder fijne momenten tijdens hun zwangerschap.

De mindfulness-training omvat zes groepssessies, waarbij de deelneemsters (eventueel samen met hun partner of vertrouwenspersoon) diverse relaxatietechnieken aanleren, zoals meditatie, lichte yoga en ontspanningsoefeningen. Zo worden ze zich beter bewust van de veranderingen die hun lichaam ondergaat. De mama’s in spe ervaren zelfs hoe mindfulness de pijnbeleving kan temperen. Het uiteindelijk streefdoel is een zwangerschap zonder stress.
Stressreductie

UZ Brussel kiest voor een wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Het aangeboden Mindfulness-Based Stress Reductie-programma heeft zijn weldadige effecten reeds afdoende aangetoond. Het heeft een positieve impact op stress, angst, negatieve stemming en pijn. De begeleiding is in handen van een gecertificeerde mindfulness-trainer en psychologe.

Meer weten?

Op de webpagina van de Moeder-Kindzorg van het UZ Brussel leest u alle praktische informatie over de mindfulness-training.

Photo by Lesly Juarez on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *